✅ Altijd gratis verzending
✅ Groeigarantie: niet goed, geld terug
✅ Binnen 1-3 dagen in huis

Hydroponie met licht: lichtplantjes

Hydroponie op licht: hoe mooi is dat? Alsof de “normale” versie al niet mooi genoeg was. Door het licht wordt jouw plantje op een unieke manier weergegeven. Natuurlijk is jouw lichtplantje het mooiste als het buiten donker is, maar ook overdag is deze vorm van hydroponie met licht een lust voor het oog.

Alle lichtplantjes worden gratis verzonden.

Toont alle 2 resultaten

hydroponie met licht

Jouw nieuwe lichtplantje

Jouw nieuwe favoriete plant is een plant die staat op water met een lampje eronder, oftewel: hydroponie op licht!

Wellicht ken je al de “normale” hydroponie planten. Alsof die nog niet bijzonder genoeg waren kun je ze ook kopen met een lampje eronder. Geen zorgen: het is een LED lampje. Dit licht wordt niet warm en zal dus geen problemen veroorzaken voor jouw plantje.

Jouw nieuwe lichtplantje zit in een glas en wordt daarom zeer goed verpakt voordat hij wordt verzonden. Verzending is altijd gratis. Je ontvangt na bestelling een track&trace code om jouw bestelling te volgen.

Lichtplantje verzorging

Hoe verzorg je een hydroponie plant met licht? Het belangrijkste onderdeel is het water geven. Zorg ervoor dat de wortels van jouw lichtplantje altijd onder water staan, maar nooit gedeeltes van de plant zelf. Dit is eigenlijk logisch: de wortels hebben water nodig om op te kunnen nemen, maar de bladeren en stam gaan rotten in het water. Het is zelfs nog slim om een heel klein gedeelte van de bovenkant van de wortels boven water te laten.

Het water van jouw lichtplantje kun je verversen wanneer het een beetje troebel wordt. Dit is meestal na 2 tot 3 weken. In de zomer zal dit wat sneller zijn dan in de winter.

Geef jouw lichtplantje een plekje met veel daglicht. Net zoals iedere plant hebben ook hydroponie planten op licht normaal daglicht nodig om te kunnen groeien. Vermijd wel de volle zon. Als je jouw plantje in de volle zon zet kunnen de blaadjes verbranden en wordt het water snel troebel.