✅ Altijd gratis verzending
✅ Groeigarantie: niet goed, geld terug
✅ Binnen 1-3 dagen in huis

Calathea Network

De Calathea Network is de ultieme combinatie van uiterlijk en innerlijk. De plant heeft sierlijk groeiende bladeren met een leuk patroon. Daarnaast is het een echte krachtpatser. Van alle soorten binnen deze plantenfamilie is de Calathea Network het absoluut het sterkst. Ze is eenvoudig in de verzorging en kan jaren mee!

Toont alle 4 resultaten

calathea network

De Calathea Network

De botanische naam, of volledige naam, van deze prachtige plant is Calathea Musaica Network. De toevoeging “Network” dankt de plant aan het patroon op de bladeren. Als je goed kijkt zie je dat de bladeren niet effen groen zijn, maar een patroon bevatten. Dit patroon is een netwerk van ruitjes. Vandaar de bijnaam.

Dit patroon voegt niet alleen iets toe als je van dichtbij kijkt, ook van veraf zie je duidelijk dat de bladeren niet effen groen zijn. Daarnaast groeien de bladeren van de Calathea Network erg sierlijk. Ze buigen als het ware om door hun eigen gewicht.

Bij Remco’s Planten vind je een uitgebreid assortiment van deze plant. Je kunt kiezen voor een kleine variant, maar we bieden ook grote soorten aan. Daarnaast kun je kiezen voor een Calathea Network in pot.

Zoals je van ons mag verwachten wordt jouw nieuwe plant altijd goed verpakt en gratis verzonden.

Verzorging van de Calathea Network

Het is belangrijk om te weten hoe je jouw nieuwe Calathea Network moet verzorgen. Door de verzorging juist aan te pakken blijft de plant lang mooi en heb je dus lang plezier van jouw aankoop.

Goed nieuws: de Calathea staat misschien bekend als lastig te verzorgen, de Calathea Network is dat niet. Van alle soorten binnen deze plantenfamilie is de Calathea Network absoluut de sterkste.

Calathea Musaica standplaats

Om de juiste standplaats te kunnen bepalen is het goed te weten waar de Calathea Musaica van oorsprong vandaan komt: het tropisch regenwoud. Waarom is dit van belang? Daar groeit de plant onder hoge bomen. Er is daar veel daglicht, maar de Calathea Network ziet nauwelijks echt de zon.

De juiste standplaats voor deze plant als kamerplant bootst die situatie na. Kies dus een plek in huis waar veel licht is, maar waar niet de directe zonnestralen op de  bladeren kunnen vallen.

Een streepje direct zonlicht in de ochtend is overigens prima. Dan is de zon nog niet zo sterk en zal niet voor problemen zorgen. De hete middagzon moet absoluut worden voorkomen.

Water geven

Geef jouw Calathea Network pas water als je voelt dat de grond bijna is opgedroogd. Let hier goed op, want de grond mag nooit helemaal uitdrogen.

Tegelijkertijd mag de grond ook nooit drijfnat zijn. Geef dus precies zoveel water dat de grond nooit drijfnat is, maar ook nooit helemaal uitdroogt. Dit klinkt als een lastig klusje, maar na verloop van tijd merk je dat je op standaard tijden water kunt geven om dit te bereiken.

Moet je de Calathea Musaica Network besproeien?

Een veel gestelde vraag. Het antwoord: liever wel, maar niet strikt noodzakelijk. Door te sproeien zorg je ervoor dat:

  • De bladeren langer mooi blijven: je voorkomt bruine randen
  • Je voorkomt problemen zoals spint
  • Stof blijft niet op de bladeren liggen

Als je er voor kiest om te sproeien kun je gewoon kraanwater of regenwater gebruiken. Als je kiest voor kraanwater: schrik niet als je witte vlekken op de bladeren ziet. Dit is kalk wat is blijven liggen na het opdrogen van het water. Je veegt het gemakkelijk weer van de bladeren af.

Calathea Network snoeien

Je hoeft Calathea Network niet te snoeien. Het mag wel, maar dat zou enkel voor het uiterlijk zijn (kleiner maken). Voor de gezondheid van de plant is het niet nodig om te snoeien.

Voeding voor de Calathea Network

Plantenvoeding is een essentieel onderdeel in de verzorging wat helaas vaak wordt vergeten. Jouw plant kan een tijdje goed groeien zonder voeding, maar na verloop van tijd treden er problemen op. De bladeren krijgen dan vaak gele vlekken.

Geef jouw plant daarom iedere twee weken een beetje kamerplantenvoeding. Het liefst een organische soort. Zo houd je jouw plant lang mooi en gezond!

De juiste potgrond

Zoals hierboven geschreven staat deze plant niet graag in te natte grond. Door de keuze voor een potgrond kun je de plant hierbij helpen. Kies een potgrond die goed water doorlaat, zo blijft de grond nooit te lang te nat. Je kunt er ook voor kiezen om normale potgrond aan te mengen met perliet. Dit heeft hetzelfde effect.